LOADING CLOSE

Basisvergunning

De Basisvergunning geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige en relatief gemakkelijke manier een radioamateurzendvergunning te behalen. Het examen bestaat uit twee delen: een praktische proef die afgelegd kan worden na afloop van een opleiding gegeven in de UBA-sectie van het OVRC en een theoretisch examen afgenomen door het BIPT. De opleiding in onze UBA-sectie bereidt u zowel voor op de praktische proef als op het BIPT examen. Met een slaagpercentage van ruim 90% hebben onze opleidingen hun degelijkheid bewezen.

Houders van een Basisvergunning hebben met een beperkt zendvermogen ( 10 Watt) toegang tot de radioamateurbanden 80 m, 40 m, 20 m, 15 m, 10m, 2 m en 70cm alle modes behalve ATV.


Om de kandidaten te helpen heeft de UBA het UBA Basisvergunning handboek uitgebracht. Dit handboek (36 pagina’s) dekt 100% de leerstof zoals voorgeschreven door het BIPT en wijkt zo weinig mogelijk af van de eigenlijke leerstof. Het handboek is te verkrijgen in de UBA-sectie van het OVRC en wordt gebruikt als ondersteuning van de lessenreeksen.

Opleiding Basisvergunning 2018

Locatie:

·  OVRC – UBA-GNT, Sint Corneliusstraat 6, 9030 Mariakerke-Gent.

Voor inlichtingen, voorwaarden en inschrijvingen: GNT@uba.be

De opleiding Basisvergunning is gratis voor UBA-leden; het handboek kost 5 euro en is ter plaatse verkrijgbaar.